SİVAS / MERKEZ - Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şbt

Okulumuzda Miraç Kandili programı eda edildi. Konuşmacı olarak il müftülüğümüz den vaize Gönül Taşçı konuşmaları ile ardından okul ilahi grubumuzla devam etti, program hazırlanmasında emeği geçen idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, herkesin Miraç kandilini kutluyoruz, Rabbim herkesi miraca erenlerden eylesin.

TEKNOFEST YARIŞMALARI SON BAŞVURU TARIHİ 20.02.2024

Ock

İlimizde Liseler arası yapılan Okul Sporları Bilek Güreşi Yarışmalarında öğrencilerimiz kategoriler arası 2 tane il birinciliği bir tane il ikinciliği 2 tane il üçüncülüğü almışlardır. Kızlarımızı tebrik ediyor kızlarımızı çalıştıran Değerli Beden Eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzun son hafta etkinlikleri kapsamında bugün öğrencilerimizin bir kısmı Hamidiye Kültür parkı Sivas Savaş Atları müzesine bir kısmı diğer şehir merkezi müzelerine diğer okulda kalan öğrencilerimizde okul içi sportif faaliyetlerde kıyasıya mücadele ederek bir dönemin yorgunluğunu çıkarttılar, faaliyetlerde görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzun son haftası etkinlikleri kapsamında pazartesi sabah ve öğleden sonra 2 oturum şeklinde 10. ve 11. sınıflar arası toplam 12 şubede kıyasıya çekişmeli bir Akademik ve Dini alanlarda sınıflar arası bilgi yarışması gerçekleşti. Yarışma sonucu derece yapan sınıflara ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize okul idaremiz tarafından katılım belgesi ve hediye takdiminde bulunuldu. Yarışmalarda emeğini esirgemeyen okul idaremize komisyonlar da görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzun son haftası etkinlikleri kapsamında salı günüde sabah ve öğleden sonra 2 oturum şeklinde 9. ve 12. sınıflar arası bilgi yarışması gerçekleşti. Yarışma sonucu derece yapan sınıflara ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize okul idaremiz tarafından katılım belgesi ve hediye takdiminde bulunuldu. Yarışmalarda emeğini esirgemeyen okul idaremize komisyonlar da görev alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz da son haftada toplu olarak yapılacak sosyal kültürel sportif ve gezi faaliyetleri hakkında öğretmenlerimizle istişare toplantısı gerçekleştirdik. Buna Göre Tüm sınıflar arası bilgi yarışmaları, müze ve tarihi mekanlara gezi , tüm sınıflarda sinema münazara, kermes vakıf ve derneklerin ziyaretleri gösteri ve yemek etkinlikleri vb faaliyetleri gerçekleştirmek kararları alındı.

Ock

Mübarek Üç ayların başlangıcı Regaip kandili münasebetiyle okulumuzda program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programa ilahiyat Fakültesi öğretim üyesi Mehmet Çetin hocamızın konuşması, Okulumuzun ilahi korusu ve öğrencilerimizin şiirleriyle devam etti. Programın bitiminde Okul Müdürümüz Burhan Kaya tarafından Mehmet Çetin Hocamıza hediye taktiminde bulunuldu, günün anlam ve önemine hatıra fotoğrafı çektirildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Rabbim üç aylarımızı hayırlı kılsın inşallah.

Ock

Sivas Belediyemizin 7. Geleneksel Liseler arası 100. yıl Voleybol Turnuvasında Filenin Hanfendisi Kızlarımız rakip okulları farklı galibiyetle yenmeye devam ediyor, kızlarımızı tebrik ediyor, okul takımımızı çalıştıran Beden Eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Ock

Bugün öğrencilerimizle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen İsrail sorununun dini siyasi ekonomik boyutları ve çözüm yolları isimli Panele öğrencilerimizle birlikte katılım sağladık, bizleri davet eden ilahiyat fakültemize Okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz Tarih öğretmenlerimizle birlikte Sivas sanayi Mektep müzesine ziyaret düzenledi. İkinci Abdülhamit döneminde açılan meslek mektebi küçük yaştaki çocukları eğitmek meslek öğretmek ve devlete ekonomik hizmet etmek için açılmışdı.Müze içerisinde Kundura yapımı ahşap boyama, yakma, bakır işçiliği ve Sivas'ın çok kıymetli halıları ve kilimleri dokuma kısmı mevcuttur. Sonradan açık ceza infaz kurumuyken bugün müzeye dönüştürülmüş ve öğrencilere çok güzel tarihi değerlerimiz eskimeyen sanat dallarımız tanıtılmıştır.

Ock

Masa Tenisi Turnuvasında derece yapan kızlarımıza madalyalarını Okul müdürümüz törende takdim etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, turnuvayı düzenleyen Beden Eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Hamidiye kültür Parkında yer alan Savaş atları müzesine 12. sınıf öğrencilerimiz ve tarih öğretmenimizle ziyaret gerçekleştirildi. Sıcağa soğuğa her türlü hava şartlarına ve zorluğa dayanıklı savaş atlarının Selçukluların,Osmanlıların zaferler kazanmasında fetihler yapmasında büyük rolü oldu.

Ock

18 Aralık Arapça Dil Günü münasebetiyle Arapça öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu sergimizin açılışını yaptık. Bu güzel çalışmalarından dolayı emek veren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

"Safahat" konulu çevrimiçi bilgi yarışmasında 11.sınıf öğrencimiz Zeynep ERDOĞAN Sivas 2’ncisi olmuştur.

Bakanlığımızca yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında yapılan "Safahat" konulu çevrimiçi bilgi yarışmasında 11.sınıf öğrencimiz Zeynep ERDOĞAN Sivas 2'ncisi olmuştur. Öğrencimizi ve öğrencimizin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "SAFAHÂT" konulu liseler arası çevrim içi bilgi yarışmasında Sivas ilinde dereceye giren öğrencilerimiz: 11/C sınıfı Zeynep Erdoğan il ikincisi, 11/B sınıfı Maria Koca il üçüncüsü, 11 B sınıfı Elvan Aktaş il beşincisi, 11-B sınıfı Zeynep Sude Alkaşı il 6. 10-E sınıfı Büşra Yıldız il 7.'si olmuştur, öğrencilerimizi tebrik ediyor öğrencilerimizde bu başarının elde edilmesinde emeklerini esirgemeyen Edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığınca tüm Türkiye de aynı anda yapılan 9.sınıf Türk Dili Ve Edebiyatı ile Matematik sınavını okulumuzda hiç bir sorun olmadan gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.