T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef YKS 2024

May

7 Mayıs 2024 saat 13.30'da okulumuz konferans salonunda meslek elemanları ile öğrencilerimiz arasında söyleşi gerçekleştirdik.Programa Sivas Numune hastanesinden,Başhekim Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr.Zeynep Banu Ramazanoğlu,Hemşire Kübra Seller,Ebe Şenay Karaman,Din Hizmetleri Uzmanı ve Manevi Danışman Emine Kılıçaslan,Acil Tıp Teknisyeni Soner Kantar ve Odyometrist Cemil Alban mesleklerini tanıttılar ve öğrencilerin sorularını cevapladılar.Söyleşi sonunda Manevi Danışman Emine Kılıçaslan Yks'ye görecek tüm öğrencilere ve okulumuz öğrencilerine dua etti. Öğrencilerimizden de kuvvetli bir "Aminnn" nidası ile söyleşimize son verdik.

Sivas Numune Hastanesi'ne davetimize icabetlerinden dolayı ve konuşmacılarımıza da samimi ve bilgilendirici  paylaşımlarından dolayı müteşekkiriz.

Nis

Bu araştırmanın konusu,dini algı ve kariyer bilinci arasındaki ilişkinin araştırılmasıdır. Amacı, öğrencilerin , inançlarını ve kariyer hedeflerini keşfetmelerini sağlayarak özfarkındalık, ve merak gibi değerleri hakkında bilgi almak ve öğrencilerin kendilerini tanımalarına ve potansiyellerini fark etmelerine yardımcı olmak.Öğrencilerinin din algıları ve manevi gelişimleri, kariyer bilinci arasında pozitif bir ilişkinin bulunması projemizin beklenen bir sonucudur.   

   Öğrencilerin din algısının kariyer bilinçleri arasındaki ilişkiyi ölçmeye yönelik bu  araştırmada,öncelikle bir  anket  çalışması yapılacaktır.Anket soru kâğıdı iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde ankete katılanların kişisel özellikleri ve  kariyer tercihleri hakkında bilgiler sorulmuştur. Bu soruların sayısı 18'dir. Bu kısımda sorulan sorularda cevaplanma olasılığı düşük olacak ve gereği olmayan kişiye özel sorulara yer verilmemiştir.  İkinci bölümde ise Din Algısı Ölçeği başlığı altında, ankete katılan öğrencilerin dini algı düzeylerini ölçmeye yönelik sorular hazırlanmıştır. Ankete katılanlardan, kendi dini tercihlerine göre bu ifadelere katılım düzeylerini belirtmeleri istenmiştir. İfadeye katılım düzeyleri 1-kesinlikle katılıyorum, 2-katılıyorum, 3-kararsızım, 4-katılmıyorum ve 5-kesinlikle katılmıyorum şeklinde 5 düzeyli Likert Ölçeği şeklindedir. İfadelerin sayısı 24 tanedir. 24 Mayıs 2024 tarihinde Okul konferans salonunda anket sonuçları projede görevli öğrencilerimiz Sıla Yasak, Şüheda Ece, Elif Dinç ve Rabia Uludağ tarafından  değerlendirildikten sonra öğrencilere okul rehber öğretmeni Hacer Kaptan tarafından  öğrencilerin kariyer bilincinin arttırılmasına yönelik kariyer planlaması ile ilgili psikoeğitim yapılmıştır.

Nis

İkinci dönem ara tatil sonrası AYT ve TYT denemelerimize haftada bir olmak üzere devam ediyoruz. Denemelerde daha sessiz ve verimli ortam oluşturmak adına kelebek sınıf sistemini uyguluyoruz. Bu sistemle çok olumlu geri dönüşler aldık. 

Mrt

12. Sınıf sayısal öğrencilerimiz Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesine ziyaret gerçekleştirdik.Ziyaretde Üniversitenin Bölüm tanıtımları ve öğrencileri meslek hayatına hazırlarken sunduğu Staj, Proje çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ziyaret de öğrencilerimiz Üniversitenin Derslik, Labaratuvar, Kütüphane, Kafeterya vb. yerlerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.Ayrıca Labaratuvar Öğretim elemanları öğrencilerimize; Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, KimyaMühendisliği, Malzeme ve Metalurji Mühendislik dalları hakkında bilgi verdiler.

Şbt

Din Öğretiminden sorumlu Şube müdürü başkanlığında il Rehberlik Koordinatörü ve İmam Hatip okullarında görev yapan Hedef YKS koordinatörleri ile İl bazlı Hedef YKS zümre kurulu toplantısının gerçekleştirildi. İlimizde bulunan İmam Hatip ortaokul ve Liselerinde uygulanacak LGS ve YKS rehberlik hizmetleri ile ilgili kararlar alındı.

Şbt

Hedef YKS Üniversite Hazırlık Programı ile ilgili tanıtım panosu yapıldı.YKS ile ilgili afişler hazırlandı.

Şbt

- MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi’nin) sınavına yönlendirme afişleri hazırlandı ve 12. sınıflarda bilgilendirme yapıldı. Sınava girmek isteyen öğrencilere gerekli rehberlik yapıldı,başvurular alındı.

Şbt

Okul rehberlik servisince okul idaresi ve öğretmnelere okulumuzda yapılan denme sınavlarının  analizleri yapılarak  istişare toplantısı yapıldı. 

Ara

Akademik Takip Komisyonu toplantısı kararları sonucu okulumuzda her sınıf düzeyinde yıllık deneme takvimi planlanıp firmalarla görüşülerek oluşturulmuştur. Bu takvim oluşturulurken İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ce yapılan deneme sınavları göz önünde bulundurularak düzenlenmiştir.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Kasım Ayı Ara Tatil'inde 12. sınıf öğrencilerine yks-tatil programo hazırlandı.Rehberlik Servisinin YKS_TAKİP_SİSTEMİ'nde olan 46 öğrencimiz ara tatildede rehberlik servisinin hazırladığı programla ders çalıştı. Tatil sonrası öğrencilerle de değerlendirme görüşmeleri yapıldı.

Kas

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı YKS çalışmaları kapsamında 12. sınıflara ilk TYT denemesini 27 Ekim 2023 Cuma günü gerçekleştirmiştik. Deneme sonuçlarının açıklanmasının ardından  öğrencilerin deneme sonuçlarını Rehber Öğretmenimiz Hacer Kaptan tüm 12. sınıflar genelinde ikli üçlü gruplar halinde  tek tek değerlendirmiştir. Diğer yapılacak denemeler öncesi taktik belirlemeleri için onlara yardımcı olmuştur. Ayrıca ara tatil öncesi öğrencilere TYT çalışma programı hazırlayıp tatilde de sınav rehberliği ve yönlendirmeler yapacaktır.

Kas

Okulumuzda 12. sınıflarda yapılan TYT Denemelerinde her sınıftan ilk 3'e giren ve 11. sınıflarda Milli Eğitim Müdürlüğümüz Hedef Kazanım Değerlendirme sınavında genel sıralamada ilk 3'e giren öğrencilerimize tören'de okul idaremiz tarafından tebrik ve hediye takdiminde bulunuldu. Öğrencilerimizi YKS'ye hazırlama hususunda emeklerini esirgemeyen başta rehber öğretmenlerimiz olmak üzere tüm Hedef 2023 /24 YKS Başarıyı arttırma komisyonumuza teşekkür ederiz.